Aktivitet på barnerommet

Du er i ferd med å flytte familien til en ny leilighet og det betyr innredning av nye rom. Du spør poden hva han ønsker og lista hans er lang, minst like lang som din var da du var 7 år. Men hvordan innreder du barnerommet på best mulig måte? 

Et barnerom skal romme så mye og det skal være en trygg og god base for barnet. Samtidig må det også inspirere barnet til lek, kreativitet og fysisk aktivitet. Men ofte har man ganske begrenset plass til å få alt inn. Da gjelder det å tenke smart, og her har du noen gode tips til hva du kan gjøre!

  1. Bruk veggene aktivt til både lagringsplass og aktiviteter. Du kan for eksempel få på plass en klatrevegg eller en ribbevegg som ungene kan klatre i.
  2. Finnes det noe man kan bruke i taket? Ja! Du kan henge opp turnringer som ungene kan leke med. Det finnes også enkel lagringsplass som han henges fra taket.
  3. Hever du senga fra gulvet eller kjøper seng med skuffer,  får du god lagringsplass som frigjør gulvplass til andre spennende ting.
  4. Lek med barnas favoritt-tema! Er barnet opptatt av Kaptein Sabeltann? Lag et ekte piratrom!
  5. Tørr å handle brukt, vær kreativ og ta i et tak for at banreommet skal bli perfekt. Mal, tapetser og fiks opp møbler. Er du skikkelig handy kan du bygge møbler selv også.

Men det er enkelte ting man bør unngå å kjøpe brukt, av hensyn til sikkerhet. En av disse tingene er trampoline, enten du skal ha en inne eller en til utebruk. Norge er et land som har en lang vinter og det betyr mye tid inne, så sørg for at barna har masse spennende fysiske aktiviteter tilgjengelig på barnerommet. Med litt planlegging får du også plass til en trampoline, noe alle barn elsker! Kjøper du den online, for eksempel hos Trampolinespesialisten.no, kan du også spare penger.

Barnerom

Fysisk aktivitet

Men for å sikre at barna velger å leke og være i fysisk aktivitet, så er det lurt å unngå å ha tv og tv-spill på rommet. Dette bør stå i et separat rom slik at foreldrene har kontroll på når det kan brukes. Et annet godt argument for dette er at leggetiden ofte blir forskjøvet eller vanskelig på grunn av tv-titting.

En annen ting å tenke på er at barna ikke er samme alder hele tiden. Så velg farger som er litt nøytrale slik at du slipper å oppdatere hele rommet etter hvert som barnet vokser til. Kuene og de spennende mønstrene kan komme inn på tekstiler, møbler og leker som er ting du kan bytte ut etter som barnet blir eldre og liker nye ting.

For at barnet skal få litt eierskap over sitt eget rom, er det bra å la dem få være med å velge ut ting. Men gi dem noen få alternativer å velge mellom ellers kan de fort bli overveldet og miste interessen for prosjektet. Det er tross alt barnas rom og det skal være et sted hvor de trives, ikke du!