Flere gode sparetips

Dersom du skal ha råd til å bruke penger på drømmene dine, enten det er snakk om et hus, en hytte eller en fantastisk ferie, er de aller fleste av oss nødt til å spare. Her finner du derfor en rekke gode tips til hvordan du kan spare opp til drømmene dine.

En av de største utfordringene med å spare penger er dersom du samtidig har gjeld. Da kan det være lurt å sette i gang med refinansiering slik at du får kontroll over økonomien. Nordax bank tilbyr faktisk refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning, slik at du selv med betalingsanmerkninger kan få oversikt og deretter kunne komme i gang med sparingen.

Sett opp budsjett

NRK skrev i januar om Minn og Gard som sparer 6000 kr i måneden, og deler en rekke tips til hvordan de klarer dette. Et av de viktigste rådene er å sette opp et budsjett. Slik får du oversikt over hvor mye penger du bruker på ulike ting, og kan forhindre å bruke penger på ting du ikke trenger.

Selv unna ting du ikke trenger

Vi nordmenn lever i sentrum av forbrukssamfunnet, og har ofte altfor mye ting vi aldri bruker. Dersom du tar deg litt tid til å faktisk gå gjennom eiendelene dine, og sortere ut det du ikke trenger, vil det fort kunne bli penger ut av dette. Disse tingene kan selges over nettet og pengene du tjener kan settes rett inn på sparekonto.

Ikke kast mat

Hver nordmann kaster i snitt 42 kilo spiselig mat i året, ifølge Miljødirektoratet. Dette blir som å kaste penger rett ut av vinduet, og burde absolutt unngås dersom du ønsker å spare penger.

  1. Planlegg innkjøpene for en hel uke, og skriv de ned på en handleliste.
  2. Slik trenger du bare å handle en gang i uka, og du unngår å kjøpe mer enn du trenger.

Det er ingen tvil om at det er mange måter å spare penger på, hvilket gjør at absolutt alle kan klare det. Selv om du kanskje ikke kan spare så mye, er det viktig å huske at hver eneste krone teller. Så lykke til med sparingen, det kommer godt med den dagen du faktisk skal kjøpe noe du har drømt om lenge.