Er lydbøker mer miljøvennlig?

Om du noen gang har lest en bok som senere har blitt filmatisert, og følte deg skuffet av filmen, vit at du ikke er alene! Det er nemlig slik at når vi leser en bok, så setter vi fantasien i høygir og vi skaper vårt eget univers, basert på det vi leser i boken. Selv de beste filmskaperne vil slite med å gjenskape dette universet.

lydbokSamtidig kan det være vanskelig å få tid til å lese bøker i en hektisk hverdag. Lydbøker er et godt alternativ da man kan høre på sine favorittbøker hvor enn man er. I dag finnes det flere tjenester som lar deg strømme ubegrenset antall med lydbøker for en lav månedlig pris. Om du ønsker å lære mer om disse tjenestene kan du besøke Lydbokapper.com, hvor disse tjenestene blir sammenlignet.

Mer miljøvennlig?

Hver gang en bok trykkes kreves det papir, og papirindustrien er en bidragsyter til avskoging. Samtidig tar fysiske bøker svært mye plass og dersom man liker å lese mye kan det fort bli veldig mange bøker i bokhylla. Strømming av lydbøker har ingen av disse bivirkningene, og man får plass til veldig mange lydbøker på en moderne smarttelefon!

Lydbøker kan også være bra for barna om man ønsker at de skal ta en pause fra film og annen media som krever at man følger med på en skjerm. Når barn hører på lydbøker setter man i gang fantasien deres og det stimulerer de på en helt annen måte enn når de ser på film. Mange klassiske lydbøker som dagens foreldre er vant til med fra sin barndom kan i dag finnes i lydbokform på de ulike strømmetjenestene.

Fem grunner til at lydbøker er populært i dag

  • Flere strømmetjenester har gjort tilgangen på lydbøker bedre
  • Strømmetjenester gjør at man kan høre på lydbøker uten å være nødt til å bytte CD-er e.l.
  • Bedre smarttelefoner og raskere internettilgang har endret folkets vaner til å foretrekke strømming fremfor nedlasting av multimedia
  • Et mye større tilbud av norske og utenlandske lydbøker enn for bare ti år siden