Tips til bil – kjøre rundt om i hele Norge etter bruktskatter

Er du av typen som elsker å finne antikviteter og bruktskatter, og som gjerne kjører den ekstra mila for å få fatt i klenodier? Da bør du også fokusere på sikkerhet i trafikken. Det er bare rundt de største byene at veiene saltes, og så snart man forsvinner inn i ødemarka, er vedlikeholdet med en gang dårligere.

Med tanke på vårt langstrakte land med flere årstider samtidig, kan det være smart med god belysning på bilen. Dette kan for eksempel være i form av en led bar på taket og i grillen. Med godt lys blir man nemlig mindre sliten og ser forholdene bedre uten å myse. Denne anstrengende fellen kan være lett å glemme når man har funnet et gammelt samlerobjekt å frakte på hengeren.

Økt sikkerhet til ubetydelig pris

For selv om man er godt skodd på norske veier, er det ikke bare veigrepet som er utfordrende. Trange passasjer, plutselige skred og dyr som krysser veien rundt en sving, kan fort bli katastrofale. Med LED-lys, enten det er i en bjelke eller flere spotter, er det enklere å se og bli sett. Lys gjør ikke bare bilister oppmerksomme, de skremmer også unna elg og annet vilt som vil krysse veien.

LED-bjelker som passe alle merker

Det enkleste er å montere bjelker av LED-lys på strategiske steder. Det er vanligst å montere dem på taket, slik at ikke lyset i seg selv forstyrrer føreren. I store deler av landet er det bare lyst noen få timer før mørket faller på igjen. LED-bjelkene fra Baja Designs er tilpasset norske forhold og klima. Diodene har en varm fargetemperatur som ligger mellom 5000–5700 Kelvin, noe som gjør at lyset reflekteres på en bedre måte enn vanlige lyspærer. Alle LED bjelkene er typegodkjente for montering sentrert på bil.