Stadig utvikling også på låsfronten

Som kjent er det stadig mindre bruk for fysiske hjelpemidler etter hvert som elektronikken tar over. Det er få som bruker giroblanketter når det er både mer lønnsomt og mer miljøvennlig å bruke e-faktura, og flere streamer både film og musikk i stedet for å kjøpe fysiske formater. Nå gis det også rom for at du kan droppe nøkkelen når det gjelder låsen til din egen ytterdør. Fordelene med å slippe fysiske nøkler er flere, blant annet at du slipper å bekymre deg for å miste dem.

nøklerNøkler kan også bli stjålet, og siden smarte nøkler forbedrer sikkerheten, kan man få rabatt av forsikringsselskaper. Men det er alltid noen konservative som ikke liker forandringer, så nøkkelformatet vil nok forbli en god stund fremover, men ha en nøkkelring hvor det står hvilken nøkkel som hører til hva

Hva slags låser som er aktuelle

I stedet for de gode, gamle nøklene kan du nå bestille kodelås, som gjør at det eneste du trenger å huske på, altså blir koden. Låser som bare trenger fingeravtrykk, gir høy sikkerhet for hjemmet siden disse er umulige å kopiere, og det er mulig å la alle i husstanden få sitt fingeravtrykk godkjent på låsen. Likevel kan gjørmete barnehender eller skitne arbeidsfingre gjøre at man ikke alltid slipper inn, så en kombinert lås med kode i tillegg blir nok den beste løsningen.

Siden smarttelefonene utstyres med nye funksjoner og apper, åpner det nå for at dørene kan åpnes ved hjelp av telefonen. Da spiller det ingen rolle hvor du befinner deg – du kan slippe folk inn i hjemmet ditt selv om du er milevis unna.