Å innrede barnerom

BarneromDet er mye du må tenke på når du skal innrede barnerom, her får du noen gode tips!

Det å innrede et barnerom er ikke alltid like lett. Det er mange ting å ta hensyn til, deriblant plass. Har dere faktisk plass til et eget rom til barnet, eller må dere flytte for å få det til? Det å eie eller leie er veldig dyrt i dag, spesielt i storbyer som Stavanger og Oslo. Det betyr at prisen pr kvadratmeter er veldig høy, ergo mindre leiligheter for de fleste av oss. Når det da kommer et nytt familiemedlem er det viktig å tenke på hvordan man kan utnytte plassen best mulig.

Innred for fremtiden

Har du planer om å bli boende der du er i mange år? Da er det viktig å huske at barnet vil vokse og behovene til barnet vil endre seg. Rommet som primært brukes til å sove i når barnet er 10 mnd skal kanskje brukes til å gjøre lekser, ha vennebesøk og bedrive litt fysisk aktivitet eller hobbyer etter hvert som barnet blir eldre.

Prøv å hold deg til farger som barnet kan leve med i noen år. Selv om du ønsker rosa ponnyer og barbie når ungen er 4, er det langt fra det samme som er populært når barnet er 14. Bruk gjerne border og lignende for å få sånne detaljer på plass, og ha gjerne ensfarget maling på veggene. Du kan også ha en vegg med tapet som varieres etter hvert som barnet blir eldre.

Djevelen er i detaljene

Den som sa det hadde helt rett. Selv om det er rosa ponnyer når jenta er 4 år gammel, er det mest sannsynlig Justin Bieber og One Direction når hun kommer i tenårene. Du kan jevnlig bytte ut interiørdetaljer slik at det passer ditt barns ønsker og personlighet, for det er nettopp dette som skal komme til utrykk på rommet.

Det betyr at du kan ha møbler som er nøytrale, vegger som er ensfargede og at du så pynter opp med gardiner, lamper, puter og andre tekstiler eventuelt bilder etter hvert som barnet endrer seg. Det finnes så utrolig mye du kan gjøre, og er det mulig, så kan du gjøre det sammen med barnet ditt. De syns det er spennende å være med foreldrene å gjøre ting, og de får litt ekstra stolthet når de selv har jobbet på sitt eget rom.

Tenk smart!

Tenk også på at rommet skal dekke mange funksjoner etter hvert som barnet vokser opp. Først er det mest soving. Så vil det være et sted for søvn, lek og utforsking alene og med venner. Rommet skal gjerne også fungere som et sted for fysisk aktivitet, da er det viktig å vøre smart når du innreder. Det krever ikke mer enn noen ringer i taket, en ribbe-vegg eller en trampoline. En liten pult er greit å ha, der barnet etter hvert skal kunne kose seg med hobbyaktiviteter og kanskje skolearbeid. Jobb sammen for å finne de perfekte løsningene!