Loppemarked eller lån?

Det er fint å arrangere loppemarked. Dette gir deg muligheten til å rydde, og ting du ikke trenger kan komme til nytte for andre. Dermed er du også miljøvennlig, fordi du kaster færre ting. I tillegg kan loppemarked gi deg litt ekstra penger når du trenger det, hvilket også er fint.

Hvordan lykkes med loppemarked?

Kvinna väljer kläder på loppmarknadenHvis du virkelig vil tjene penger på loppemarkedet, gjelder det å markedsføre seg litt. Det er ikke nok å bare sette et par ting utenfor døra eller i garasjen, og deretter sette opp et skilt ved veien. Du kommer ikke til å lokke til deg mange kjøpere på den måten. Bruk sosiale medier for det de er verdt, skriv innlegg om loppemarkedet, fortell alle venner og bekjente om det, og be dem spre informasjonen til andre. Det lønner seg også å legge ut bilder av noen fine ting du planlegger å selge. Da er det større sjanse for at noen viser interesse for dem. Du kan også henge opp plakater i butikken for å informere folk om når og hvor loppemarkedet finner sted.

Selg tingene til en fornuftig pris. Du skal ikke gi dem bort gratis, men heller ikke kreve altfor mye. Ha et åpent sinn, og vær åpen for å prute eller gi avslag. Husk at målet ditt er å få solgt mest mulig, selv om du kanskje ikke får solgt ting til akkurat den prisen du drømmer om.

Når salget svikter

Selv om du er flink til å markedsføre deg, er det ikke sikkert du får inn så mye som du håpet på loppemarkedet. Hvis du planla å bruke pengene til noe spesielt, kan du bli litt skuffet. Men da er det mulig å ta opp lån for å dekke det manglende beløpet. Du kan til og med få mikrolån med betalingsanmerkning, slik at du kan kjøpe det du drømte om.

Dersom du ikke lyktes helt med loppemarkedet, kan du også dra nytte av erfaringen til neste gang. Da vet du hva som fungerer, og hva du må bli flinkere til. Ikke kast de tingene du ikke får solgt. Du kan heller samle dem opp til et nytt loppemarked eller garasjesalg ved en senere anledning. Har du ikke lyst til å arrangere et nytt loppemarked, kan du gi bort tingene eller selge dem på nettet. Det kan også gi deg litt ekstra penger.

Lag et stort loppemarked

Dersom du synes det er vanskelig å arrangere, planlegge og markedsføre loppemarkedet, og sliter med å få kunder, kan du slå deg sammen med andre. Gå sammen med naboer eller slektninger. Da får dere et større vareutvalg, og dere kan dele på jobben med salg og markedsføring. Hvis dere er mange som arrangerer loppemarkedet sammen, vil dere også nå ut til langt flere mennesker, ved at alle tar kontakt med alle de kjenner. Kanskje dere til og med kan ta dere råd til en annonse i lokalavisen. Avisannonser koster penger, men de kan likevel lønne seg dersom de trekker til seg flere kjøpere.