Trendy med loppemarked

Det er ingen tvil om at second hand trenden har sørget for at loppemarked over hele landet gjør det godt om dagen!

Blant det mange kaller skrot og skrammel kan du finne skatter som ikke bare er fine og gir ditt interiør et særpreg, men som også har verdi som antikvitet eller samleobjekt. Det gjelder å være årvåken og ha litt kunnskap, då får du gjort de beste kjøpene. Det er selvfølgelig enkelte ting det lønner seg mer å kjøpe enn andre ting. Vi gir deg her en liten liste med tips og råd for hvordan du kan gjøre de beste kjøpene på loppemarked.

Viktigst av alt er det å være tidlig ute slik at du får en oversikt over hvilke lopper som er tilgjengelige på det markedet. Du får tid til å tenke kreativt og se tingene i sammenheng, og begynne å jobbe med å gjøre noen gode avtaler. Er det et loppemarked som går over flere dager kan det være lurt å sikre seg kjøpet til minstepris tidlig første dagen.

Det er ikke alle selgere som får pakket ut alt tidlig, enten fordi de mangler plass eller fordi de rett og slett ikke har tid. Derfor kan det lønne seg å ta en titt i eskene som står under bordene også. Der kan det faktisk gjemme seg en del skatter som er verdt å få med seg hjem. Du må være målrettet og fokusert for å gjøre de beste kjøpene, og du må være åpen. Ikke lås deg fast i at du vil ha en kaffekanne fra 70-tallet, da kan det være du går glipp av noe kjempefint fordi du lette etter den ene tingen som du ikke fant.

Ifølge Peter Watz som står bak loppemarked.info er neonfarger, teak, marmor og messing det som er hottest på bruktmarkedet i år. Han råder alle til å ta en titt i kjøkkenavdelingen hvor du ofte finner ting som er ekslusivt og i god kvalitet til veldig lave priser. Blant annet kan du finne gode jerngryter og kniver mye billigere enn i butikken. Det er ingen grunn til å være skeptiske til kjøkkenartikler, det er bare å vaske eller desinfisere dem så er de så gode som nye.

Ikke bare trendy

Å gå på loppemarked er ikke bare trendy, det kan også være at dine kroner går til en god sak. Å ha loppemarked til støtte for gode saker er også veldig populært, spesielt blant skoleelever. En skole som har arrangert loppemarked for en god sak i år er Tveten skole som gir pengene fra sitt loppemarked til den lille foreningen Shirikiana. Denne foreningen gir direkte bistand til fem konkrete familier i Kenya og skolen har besøk av helsearbeideren Ezekiel Odour fra Kisumu i Kenya.

Å gjenbruk kan ha mange fordeler foruten at man bidrar til å minke verdens søppelhauger som stadig vokser fordi den preges av forbrukersamfunnet. Er du litt kreativ kan du få unike ting som kan sette et kult preg på ditt interiør. Du kan også være med å støtte mindre veldedige prosjekter som kanskje ikke får så mye statlig støtte. Her er det bare å benytte seg av årets loppemarked!